Afspraak maken

Onze artsen

Onze Paramedici

Joke Janssens

jokejanssens.be

Iedereen komt in zijn leven in aanraking met moeilijkheden of problemen. Vaak lukt het om zelf of met behulp van familie en vrienden een oplossing te vinden. Soms echter hebben mensen het gevoel er alleen niet uit te geraken. Het lijkt alsof ze steeds tegen dezelfde problemen aanlopen. Dan kan therapie een uitweg bieden.

Ik ben Joke Janssens. In 2001 behaalde ik mijn diploma als bachelor toegepaste psychologie/psychologisch consulent.
De mens en zijn relaties en innerlijke drijfveren intrigeren mij reeds lange tijd.
Na jarenlange ervaring in de residentiële begeleiding en behandeling van uiteenlopende (psychiatrische) problematieken en na zelf wat levenservaring te hebben opgedaan, vond ik de tijd rijp om aan een eigen praktijk te bouwen.

In 2017 studeerde ik af als Systemisch Psychotherapeut, relatie- en gezinstherapeut aan het Instituut voor Psychotherapeutische Relaties en Reflectie (IPRR).

In 2018 volgde ik een 6 daagse opleiding ACT (Acceptance and Commitment Therapy) bij Opleidingsinstituut Allegre.

Regelmatige bijscholingen, intervisie en supervisie zorgen voor een voortdurende verdieping van en reflectie op mijn functioneren.

Als volwassene (+18 jaar), koppel, gezin,… kan je bij mij terecht.

Thema’s waarmee ik u kan helpen zijn o.a. burn-out, spanning en stress, rouw en verlies, relationele problemen (ontrouw, intra-familiaal geweld), agressieregulatie, innerlijke criticus, CVS, fybromyalgie, piekeren, verlies, angsten, trauma, depressie, emo-eten, angst voor honden,…

Voor agressieregulatie is er de mogelijkheid om een traject te volgen waarbij ik samenwerk met een beweegcoach.

Voor emo-eten is er een uitgewerkt traject in samenwerking met diëtiste Inne Verbist.